Begrafenis / Crematie

Regelmatig krijgen wij van leden de vraag wat een crematie of een begrafenis kost bij ons. Hierbij een prijsoverzicht.

Standaard kosten voor een gemiddelde crematie of een begrafenis zijn:

verenigingskist,  50x rouwbrieven incl porti, vervoer (zieken)huis-aula,  aulabeheer, opbaring in Aula Valthermond, register, wettelijke registratie, akte van overlijden, personeelskosten.

Voor een crematie ook nog: crematorium nota, vervoer naar crematorium, verstrooien as.

Begrafenis: grafrechten voor een enkel graf, koffietafel.

Totaal ca.:  € 5.500,=

Grafmonumenten kosten al gauw meer dan € 1500. Een grafkelder kost ca. € 2.000 incl extra grafrechten. Als een partner overlijdt, dan huurt men vaak alvast een dubbelgraf ipv een enkele.

Kisten kunt u krijgen voor € 245 (verenigingskist) tot  € 2.000 en hoger.

-De verenigingskist is exclusief voor leden en donateurs van onze vereniging.

-Daarnaast zijn er nog kosten (bij benadering), zoals: advertentie Dagblad v.h. Noorden

€ 900, advertentie in plaatselijke krant € 250, bloemen € 100, dankkaartjes € 150,

ziekenhuiskosten  € 160.